Adchoices

31 Aralık 2013 Salı

tela bel kemerine nasıl yapıstırılır?

Bir de fotografların altına nasıl yazılacagını bulsam,buluyorum,ertesi gün nereden bulduğumu unutuyorum:)Arladaşlar bu etek bir elbiseden çıkarılan patrondu.Defalarca kullandım.Kardesimin arkadası 38 beden giyormuş fakat kumaş elastik bir kumaş olduğu için 36 bedenden yapıldı.Bu da aynı prova yapılmadan ,hasbelkader oldu.Umarım üstüne olur.Bu etek de bel kemerli çalıştım.kemere tela yapıstırırken eteğin iç tarafına bakan değil dış tarafa bakan tarafına tela koyuyoruz.

Kardeşimin arkadaşına yılbaşı hediyesi

hah buldum oniii:)

gizli fermuar çalısıldı.
kapalı yırtmaç çalısıldı.

30 Aralık 2013 Pazartesi

YEĞENİM İÇİN KABAN

Umarım yeğenim beğenir güle güle de giyer,ilk resimde etek ve kollar henüz bastırılmamaıstı.Tamamen farklı renk düşündüğüm bu kaban bu renkle son buldu.90lı yıllardan bir model.Beden 140 olarak yaptım.Prova yapılmadı yanımda değil çünkü.yılbasından sonra kargolayacagım.
çoban dugmeli kaban
Tüm beden kollar hariç telalandı.Telalama için 2 yöntem var birincisi bu,digeri de yine kollar hariç(kolun sadece uclarına 5 cmlik bir tela yapstırıyoruz baskı payına)sadece pervaz ve baskı paylarına beser cmlik tela yapstırma.Klapanın tumune tela yapıstıryouz.ben cepleri ,cep kapaklarını,ve öndeki patı verev kestiğim için telaladım,astarlayıp döndürdüm öyle diktim.


kaban dikimi
Kapüşonda da iç tarafta gördügünüz 7 cmlik kareli kumaşa tela yapstırıldı.

cocuk kaban modelleri
kapuşonda çima dikişi çektim dönme olmasın diye ayrıca bedenle klapa arasına da çima cekildi
kareli cocuk kabani

kareli kaban modelleri
Kapüşona ayrıca bağcık yapıldı.ben bağcık geçeirilecek bolumu minik bir sekilde çıtlarak,elde ilik gibi örerek yaptm.
coban kaban modeli

fermuarı takarken pattan daha önce takıyoruz,klapayla bedenin içine alıyoruz.fermuar dişlerini sıfıra sıfır değil pay bırakarak yapıyorz ki kumaşın arasına sıkışmasın çekerken.Bu işlemden sonra üstten patı takıyorz.



13 Aralık 2013 Cuma

Dantelli kloş elbise



elbise modelleri
Bu elbisenin kalıbının üst tarafı için bu kalıptan yararlanıldı..Daha önce de bu kalıptan kardeşime elbise yapmıştım.2,defa kullandım.Etek bölümü pratik daire etek olarak kesildi,üzerinde danteller elle elbiseye birleştirildi.Yaka ve kol ağızlarına kendi tülünden biyeler yapıldı.Elbiseyi yapalı çok oldu fakat henüz giyemedi,kancaları bile örülüp kendi rengiyle takılmayı bekliyor.


gri elbise
Resim yazısı ekle

11 Aralık 2013 Çarşamba

Fotoğraf meselesi

Ne yapalım makinamız gelene kadar boynubükük kalmasın değil mi bloğumuz.Burda dergisinin Ocak ayında hangi modeller varmış yayınlayalım bakalım.

10 Aralık 2013 Salı

Blog

Herkese Merhaba;

Eger ki sıkılmadan yazabilip,yaptıklarımı resimleyebilirsem bayagı bir süre birlikte olabileceğiz.İnternet kullanmadığımı farkettiğim bir dönem ,baglantımı kapatmıstım.Yeniden kardeşimin ısrarıyla hatta bana tasınabilir bir modem almasıyla başladık bakalım tekrar.Bayağı bir şeyim birikti .Umarım resimlerini çekip yayınlarım.

Ben evet bu blogu acmıstım yıllar önce ama nasıl yapılır ne edilir bilmediğimden (hala da bilmiyorum gerçi)giremiuordum dahi.Ana bir actım benim bloğumu izleyen bir kişi Dikiş dersi:)Çok teşeşkurler....


Neyse kafanızı fazla şişirmeyeyim burası genelde dikişle alakalı olacak .Diktiklerim,yapacaklarım.Umarım beğenirsiniz.İzlemede kalın.Çok yakında:)

Bu arada bu blog işinden birsey anladıysam Arap olayım