Adchoices

6 Nisan 2014 Pazar

Turuncu Kot Elbise

Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar...

Yaklaşık 10 gündür bloğuma giriş bile yapamadım.Yapmam gereken ,gitmem gereken işler olunca daha önce bitirip resimlediğim ama bugüne kısmet olan elbiseyi paylaşıyorum.

Elbise yine tahmin ettiğiniz üzere kardeşime:)Elbisenin kumaşı , pamuklu kot bir kumaş.Elbisenin modeli Burda dergisi 2012 şubat sayısından 111 numaralı elbise modeli.Elbiseyi orjinalinden çok farklı çalıştım.Yakayı sandık yaka yaptım,omuz bölümünden 3-4 cm içeri girerek askılarını incelttim.Artı orjinalinde ön tarafı kruvaze şeklinde kapanıyordu,ben sadece ön ortayı kullanarak ,kruvazeyi iptal ettim.Her zamanki gibi etek uçlarını elde bastırdım.Elde baskı dikişi içinde buraya bakabilirsinizGizli fermuarla çalıştığım bu elbisenin kalıbı çok güzel arkadaşlar.Gizli fermuar dikişi içinhttp://hediyeninsepeti.blogspot.com.tr/2014/01/burda-dergisinden-kalem-etek-dikimi.html.

Kendime de bu elbisenin kalıbından iki tane kestim.Ama yoğunluktan kesildiği gibi duruyor. Test edilip onaylanan kalıpları devamlı evirip çevirip kullanıyorum.Kışlık elbiselerde de rahatlıkla kullanırım bu kalıbı.Kardeşime dar paça bir pantolon da yaptım ama henüz resimlenmedi.Giydiğinde artık bir ara vakit bulduğum da yayınlarım.

Benden bugünlük  de bu kadar .Hoş ve sağlıkla kalın.

Yakası aslında biraz daha açık,ama mankenin üzerinde kötü durunca arkaya attım yakanın bölümünü.


10 yorum:

  1. Orijinali ile alakası kalmamış ama çok da şık olmuş.
    Ellerine sağlık usta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Bu arada şükür kavuşturana:)

      Sil
  2. :) Hayat devam ediyor...

    YanıtlaSil
  3. Hakikaten o kalıp bu kalıp mı? :) büyük başarı gerçekten güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş, Hakikatten bence bu ayrı bir çalışma olmuş çok hoş, yaz için mükemmel!

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim.Aslında benimkisi biraz tembellikten dolayı çıkan bir model oldu.Orjinal modelin patları kruvazesi filan beni oyalayacaktı:)Artı kumaşım o modele gitmezdi.Son olarak da nedense düz,fazla alengiri olmayan modelleri daha çok seviyorum.:)Sevgiler,Eskişehir'e...

    YanıtlaSil
  6. cok guzel. dikisi sevirem ama cok da becerim yok/ blogunu izlemeye aldim/ seni de beklerim

    YanıtlaSil