Adchoices

2 Mart 2014 Pazar

Beyaz Dantelli Nevresim Takımı

Geçen sene diktiğim nevresim takımı.Evde tek en patiska vardı , yıllardır tek başına baza altlarında yaşıyordu.Olur mu olur dedim başladım dikmeye,patiska tek en olduğu için tek kişilik nevresim takımı için eni yeterli değildi.Ben ne yaptım ;tek eni ortada kullanıp ,yanlar için ek kullandım.Onu da nasıl yaptım;yanlara dikiş vermeden arka yüzü içinde aynı anda kesip diktim.Çok karışık oldu farkındayım.:)Dikiş izlerini de belli olmasın diye üstlerden dantel ekledim.Önde iki sıra ,arkada da iki sıra dantel var.Nevresim eteği içinde danteli takıp,üst taraftan lastik çektim.Son kalan parça ancak bir yastığa yetiyordu.Onu da dantelledim,bağcıklar kullandım.Aynı bağcıklar nevresimde de var.Yorganın geçeceği yere kadar ortaya kadar bir miktar açıklık bırakarak diktim,geri kalan yerlere bağcıklardan fiyonklar yaptım.

Nevresim ölçüleri için de standart ölçüler var, ya onlara uygun dikerseniz,ya da evdeki yatak ve yorganınızın ölçüsünü alarak dikebilirsiniz.Nevresim için standart ölçüler dedik,bunlar ne peki çift kişilik nevresim 220x230cm,çift kişilik çarşaf 240x260cm, yastık kılıfı 50x70cm.Tek kişilik nevresim ölçümüz ise 160x220cm,tek kişilik çarşaf 160x240cm,yastık kılıfı aynı 50x70 cm

Duvarlardaki izler Küçük Bey'in sanatsal çalışmaları .Benden bugünlük de bu kadar,çocuk kalın.








2 yorum:

  1. Çok beğenerek aldığım nevresim takımını kullanamadan yorganı değiştirmiştim. Enden ve boydan 20'şer cm daha geniş yorgan. Deseni bozmadan nasıl genişletip, uydururum diye düşünüyordum ben de. Bu vesileyle aklımda yine evirip çevirmeye başladım. Ama önce perdeyi bitirmem gerek sanırım. Bir kanadı bitti de diğer kanadı hala keyfimi bekliyor :)
    Marifetli ustam benim. Her işte parmağı var. Maşallah, Maşallah :)

    YanıtlaSil
  2. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana,çok teşekkür ederim güzel sözlerin için:)

    YanıtlaSil