Adchoices

8 Mart 2014 Cumartesi

Burda Pratik Dikiş İlkbahar-Yaz 2014

Geçen günlerde merak ediyordum.Acaba Burda Dikiş Okulundan sonra,Burda Pratik Dergisi çıkar mı diye.Test edilip onaylandı çıkıyormuş efendim:)Çoktan gelin olmuş gidiyormuş haberimiz yok::)Şu an bayilerde var mıdır bilmiyorum,yoksa bile birkaç aya çıkar.Ben Burda Dergisi alırken gösterdiğim sürekliliği ,genelde pratik dikişlerde göstermiyorum.Elimde 4-5 tane pratik dikiş anca var.

Burda Dergileri alımlarımı bir ara abartmıştım.Her ay almanın dışında elimde olmayanları ,sahaf sahaf gezip alıyordum.Bu gezilerimden kimi  zaman elim boş dönüp,kimi zamandaçok güzel dergiler geçti elime.Ama abartmıştım dedim ya,hiç yapmayacağım dergileri bile almışım.80 ler  mesela..Hangi akla hizmet aldım hala bilmiyorum.Eviriyorum çeviriyorum,ıhhh yok:)Güzel birkaç model var,bilin bakalım onlarda ne sorun var.Paftasız ya da pafta var açıklamaların olduğu kitapcık yok. Ara ki bulasın hangi model, paftada nerede.  Eski burda dergilerinde,şu anki dergilerin içinde yazdığı gibi,hangi modelin hangi paftada olduğu yok.Açıklamalar diye içinde kitapçığı var,orada yazar paftası,kalıp numaraları filan.

Pafta dedim de aklıma geldi,size bir olay anlatayım.Bir gün kurstayım;kadınının biri kalıp çıkartıyor kurstaki dergilerden.Ne olduysa kalıp çıkartmayı yarım bırakmış.Tekrar döndüğünde pafta kaldırılmıştı.Paftalar da bu arada,dergilerin içinde değil,ayrı bir dosyada saklanıyordu.Neyse kadın paftaların olduğu dosyada ,kendi kalıbının paftasını arıyor.Ama ne sayısını hatırlıyor,ne dergiyi ne de kendi yarım bıraktığı kalıba yazmış hangi sayı diye.Dedim dergilere baksaydın,modeli görünce tanırsın.Yok dedi paftayı görsem tanırım.Nasıl yani,tanırsın dedim.Karman çorman bir şey bu,samanlıkta iğne arasan daha kolay.Size birşey söylüyeyim mi,kadın gerçekten o kadar paftanın içinde ,kendi kalıbını çıkartığı paftayı buldu ve kaldığı yerden devam etti.Hala nasıl yaptı,aklım hafsalam almaz:)Burdan ne öğrendik,imkansız diye birşey yokmuş bazı insanlar için:)

Şu an yağmur var dışarda,bereket yağıyor.Umarım bir süre daha böyle gider. Cemre son olarak toprağa da düştü.Eskiler bugün için kocakarı yaylaya çıkacak,çıkarken de donacak derler.Gerçekten de cemreden sonra hava nasıl döndü değil mi birden buz kesti.Eskilerin kocakarı soğukları dediği olay buymuş.Bu soğuklardan sonra da hava ısınırmış.

Benden bugünlük de bu kadar.Bereketle kalın.







hediyeninsepeti


8 yorum:

  1. Pratik dikiş sayısında pek keyifli modeller yok gibi sanki, ben de dün detaylı baktım. Gerçi illa dikicem denirse 1 pantolon, 1 gömlek 1 de büstiyer hatta çok zorlarsan sweatshirt bile çıkabilir :P 2 Nisan'da raflarda olacak yanlış hatırlamıyorsam. Ama Nisan sayısında 2-3 tane güzel elbise gördüm sanki :)
    Eski dergilerde kalıplar farklıydı, hatırlıyorum biraz. Çoğu tek beden veriliyordu zaten :) Ayarlamayı sana bırakıyordu.
    Paftasını arayıp bulan kadını da cidden takdir ettim, ben önümde duranları birbirine karıştırıyorum ya :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten kaç tane model var ki,hepsini diktin bile:))
      Nisan sayısında elbiseler güzel demek,bu elbise için Nisan sayısını mı bekliyorsun demek oluyor:)Hakikaten naptın elbiseyi,merakla bekleniyorsun.

      Sil
  2. :) Birkaç gündür pek keyifsizim açıkçası, hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden desem... Bu aralar elbise dikersem max. 1 hafta içinde bitmiş olur zaten. Yok dikemezsem bir sonraki heves dalgasını bekliyciiz mecburen. Evde dolap dolusu kumaş var ama keyif olmayınca elbiselik kumaş bile bulamadım içlerinde. Hem belki de gerçekten yoktur! Nerde saçma kumaş görsem ona sarılıyorum ne de olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sesin soluğun çıkmayınca harıl harıl elbiseyi dikiyor bu dedim:)Olsun senin canın sağolsun,paşa gönlün ne zaman isterse o zaman dikersin.Bir an önce keyfinin yerine gelmesi dileğiyle...

      Sil
  3. Ben de çok tutmadım bu sayıyı.Diğer sayılardan pek farklı değil sanki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umudumuz Burda Dergisi Mayıs sayısında desene:)Ben de öyle gözüm hep bir sonraki ayın dergisinde oluyor.Bir umut işte:)

      Sil
  4. Aslında sayılar hep birbirine benziyor dün iki tane daha aldım çoğu model bende ki dergilerde olan modeller zaten.Yine de alıyoruz işte:)

    YanıtlaSil
  5. Bağımlılık yapıyor değil mi::)

    YanıtlaSil