Adchoices

7 Mart 2014 Cuma

Lacivert Beyaz Maksi Elbise

Bu elbisemi geçen sene yapmıştım.Kumaş örme merserize,müthiş esnek bir kumaş.Elbiseyi keserken; kumaş ortasını katlayarak,,güya çizgilerini de eşitleyerek  yapmıştım.Gelin görün ki,çok yamuk oldu,meğer eşitlediğim sandığım kısımları (kumaşın yamulmasından dolayı)eşitliyememişim.Elbiseyi tam kaldırıp atacaktım ki,vazgeçtim.Ne yaptım ,kesmiş olduğum için kumaşın üzerinde tekrar kalıp ayarlaması yaptım ,yamulan çizgeleri düzelttim.

Bu tip kumaşlarda ,sorunsuz çalışmak istiyorsanız kumaş katında çalışmayın.Kumaşı tek kattan yapın.Yani sağ tarafı çizin,kalıbı ters çevirip diğer yarısını öyle çizin.

Elbisenin,kalıbını hangi burda dergisinden yaptım hatırlayamıyorum.Zaten elbisenin kalıbı o kadar değişti ki,çıkmış olduğum modelle sadece uzaktan akraba oldular.

Kol ağızı ve yaka için biyeyle çalıştım.Biye çalışması için buradaki yazıma bakabilirsiniz.http://hediyeninsepeti.blogspot.com.tr/2014/02/biye-nasl-yaplr.html

Omuzlarını da evde bulunan aksesuarlarla ,el dikişiyle birleştirdim.Evde o kadar çok aksesuar biriktirmişim ki,ya lazım olursa diye alıp alıp koymuşum.Bunları 100 yıl yaşasam anca tüketebilirim sanırım:)

Evet bu arada; pantolon hala size göstermiş olduğum aşamada. Henüz bir ilerleme kaydedemedim tembellikten.Benden bugünlük bu kadar,dostça kalın.




8 yorum:

  1. pek bi güzel olmuş canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. omuzdaki aksessuarları çok beğendim, güle güle kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için.

      Sil
  3. Çok güzel bir elbise olmuş. Kumaş, renk harika.

    YanıtlaSil
  4. Çok hoş olmuş aynen böyle bi tane kumaş bende de var ömrümü yedi:D

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle çok teşekkürler. Size de kolay gelsin inşallah sorunsuz bitirirsiniz::)

    YanıtlaSil