Adchoices

11 Mart 2014 Salı

Patlet Dikimi

Pantolon Dikimi 2.Bölüm
Hatırladığınız üzere,hatırlıyorsunuz değil mi:)Burda Klasikler 2014 sayısından 8/1 nolu pantolonu dikiyordum.Pantolonda cep çalışmasını göstermiştim.

Bugün size patlet nasıl dikilir onu göstermeye çalışacağım.Ondan önce ,birkaç minik hatırlatmada bulunacağım.Pantolon dikerken pantolon yan tarafı,pantolon iç bacak tarafı dikilir.Bu aşamada ütüsü yapılıp,sonra overlok ,zikzak,sürfile yapılır.En son ağ tarafı birleştirilir.Bunu neden hatırlatma gereği duydum derseniz.Ben makinayı alıp kendi çapımda dikiş denemeleri yaparken,önce ağ tarafını dikmiştim,yani sağ ve sol bacağı önce ağlardan birleştirmiştim.::)Zamanında kendi yaptığım yanlışları da hatırlatıyorum ki sizler yapmayın.

Evet,pantolonunumuz patletli,o yüzden patletimizin başladığı yer vardır hani ---tire şeklinde gösterilir.Oradan itibaren ağı dikiyoruz.Pantolonun patlet bölümü açık kalacak yani.

Şimdi gelelim patletimizi hazırlamaya,ben burada  genişliği 8 cm ,ortadan katladığımızda 4 cm olacak,boyu da 18-19 cm uzunluğunda bir parça hazırladım.Ortadan katlayıp overloğumu çektim.Boyunu siz kendi pantolon patletiğinize göre ayarlayabilirsiniz.Kalıplardaki patlet bölümünden üstten 2 cm dikiş payı alttan da bu şekilde yaptığınızda hazırlayabilirsiniz.

































 Arkadaşlar burada gördüğünüz üzere,çizgimizin üzerine değil (Ağ dikişinin üzerindeki teğel işaretinden bahsediyorum)1,5 cm ileriden alacağız fermuar ve patletimizi.Bu şekilde fermuarımızı dikerken,ağ dikişimizin olduğu yere kadar değil,ağ dikişinden 2-3 cm aşağıya kadar fermuarımızı çekiyoruz.Ben burada size göstermek için kaba taslak iğneledim.Buraları daha düzgün bir şekilde teğelleyin lütfen.
Burada patlet süs dikişi için işareti sağ taraf içinde almışım ben ,siz orayı görmeyin,süs dikişi tarafımız sol tarafta olacak.Yani aşağıdaki gibi olacak.Şimdi arkadaşlar aşağıda gördüğünüz aşamada,ağ tarafının oradaki işaretlemiz yukarı doğru çıkan çizgiler.Bunları sağ ve sol tarafı çizgiler birbiriyle tek çizgi haline geldiğinde iğneleyin,teğelleyin.Sonra da verev gözüken süs dikişi ve sabitleme dikişimizi çekiyoruz.Çektikten sonra durun.En sondaki resimde göreceksiniz.
Verev dikişten sonra arkadaşlar,altttaki patletimizi elimizle  aşağıda görüldüğü gibi ,kenara alalım.Yani patleti dikmeyeceğiz.Sadece fermuar ve kumaş dikilecek.Üstten dikeceğiniz için fermuarı diktiğinizden emin olun.Teğel alıp kontrol ederseniz sorun çıkmaz.Bu şekilde geri kalan dikişimizi çekelim.Şimdi bir önemli noktada fermuarımız uzun geldi diyelim,en azından benimkisi geldi,burada kesip,örebiliriz.Ya da metal kısım var ya aşağıda onu çıkartıp son aşamada kısaltacağımız tarafa ekleyebiliriz.
Evet arkadaşlar,umarım açıklayıcı olmuşumdur.Patlet yapmanın bir yolu daha var onu da başka zaman anlatırım artık.Benden bugünlük bu kadar sağlıkla kalın .

7 yorum:

  1. merhaba dikiş makineni merak ettim nedir acaba :)?
    bu arada pantolonun çok hoş olmuş güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikiş makinam Pfaff,bundan yaklaşık 4 sene önce kime sorsam da makina alsam dediğim günlerde bloğunu keşfettiğim ,içtenlikle sorduğum en saçma soruları bile yanıtlamış olan Çiğdem adlı biri tavsiye etmişti:)Bloğuna hiç denk geldin mi?:)

      Çok teşekkürler,sağol pantolon yorumun içinde.

      Sil
  2. :))pfaff sanayi tipi sanırım 262 falan mı ...bunlar kumaşı kaydırmaz ama :))ben yeni gördüm güle güle kullan hem makineni hem pantolonunu .overlockunun ipliklerini ayarlarmısın :))biraz alt lüperin ipligini sık birazda dikiş ignendekini :)hazır gibi çıkaracaktır overlocklarını

    YanıtlaSil
  3. pardon alt lüper ipligini biraz serbest bırakacaksın ...ka. igneli overlock makinen ?

    YanıtlaSil
  4. birde makineni tam boy resimlermisin :))bulsam böylesini alacagım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimlerim tabii,resimlemiştim hatta:)))Resimdeki makina bana ait değil yalnız,benim ki ev tipi,pek mütavazi:)))

      Sil