Adchoices

4 Mayıs 2014 Pazar

Mavi Tulum

Merhabalar,bu tulumumu 2 sene önce yapmıştım.Hiç giydim mi derseniz,hayır hiç giymedim.Tulumun birşeyleri eksik gibi geldi hep,tulumun modelinini tekrar bozup yapmak da ,benim gibi tembel için zul olduğundan öylece kaldı.

Tulumu zaten öğrenmek için dikmiştim,desem yeridir.Neydi peki öğrenmen gereken derseniz,dediniz değil mi:)?Tamam cevaplıyorum.Tuvalet diker gibi,korsajlı bir çalışma yaptım.İçten pervaz yaparız ya ,tuvaletler de filan üst beden komple telalanır,dikiş aralarıda balen yerleştirilir.Aslında o an için,gözümü korkutan bunu da öğreneyim bari dediğim olayın ,normal elbiseden pek bir farkı yok.Normal elbise dikerken,3-5 cm den pervazını yapıp telalıyorduk ya hani,burada üst beden komple telalanıyor.Bir nevi daha uzun pervaz diyebiliriz.Dikiş aralarına da balenleri gecirip,çıkmasın diye uçlarını dikiyoruz.

Tulumun modeli için,alt beden için farklı üst beden için farklı bir model kullanmıştım.Pantolon sanırım 90 lı yıllardan bir modeldi,üst beden de 2000 senesi olmaı lazım.

Ayrıca,askıda iki senedir giyilmeyi beklediği,o an için acaleden ütüyü tekrar yapmadım.Bir yandan yeğenim çekiştiriyordu,diğer yanan resimi çektirip,dışarı çıkmam gerekiyordu.Bel hizasındaki kırışıklıklar çok fena biliyorum ama altın kuralımızı uygulayoruz.Ütülü görüyorsunuz arkadaşlar ,ütüsüz bölümü değil mi?

Benden bugünlük de bu kadar,hoş ve mutlu kalın.Tembel kalmayın:)



14 yorum:

  1. tatlım bu güzelik hiç 2 sene bekletilirmi dolapta :))) bence en kısa zamanda giymelisin :)

    YanıtlaSil
  2. ne kadar guzelmis canim,utusuz oldugunu yazmasan farkedilmiyor hic,gule gule giy,emeyine saglik

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim,sağolun.Sizi eklemeye çalıştım bugün ,ben de sorun var sanırım,diğer birkaç arkadaşı daha ekleyemedim.

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar güzel bir tulum olmuş abiye olarak uygun kombinle çok hoş kullanılır bence. çok güzel iyi günlerde giy. sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İlknur,beğenmene sevindim.Belki birgün giyilir kimbilir:)

      Sil
  5. aa çok güzel olmuş ama niye giymedin kiii
    beline ince bir kemerlede renk katabilirsin canım sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparken de ,üzerimdeyken de eksik gibi geldi hep.Belki birşeyler eklenip günün birinde giyerim.Vaktini bekliyor henüz:)

      Sil
  6. tamam,canim,sorun halledilir umarim,ozaman yaparsın,canını sikma

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir çalışmaymış bu da, bayıldım harika birşey elinize sağlık;) Yok bir eksiği mutlaka giyileceği günü bekliyordur fiziğiniz müsait giymelisiniz bence de;) ceketle de hoş olur ya da tek;)) her şekilde hoş renkte öyle çünkü;)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de öyle evet giyileceği gün gelmemiştir:)Çok teşekkür ederim:)Benden de sevgiler Eskişehir'e.

      Sil
    2. Bir kere yazdım gitmedi,bağlantım çok kötü bugün.Evet tekrar yazarız bizde,belki de haklısın giyileceği gün gelmemiştir henüz.Beğenmene sevindim,teşekkür ederim.Benden de sevgiler Eskişehir'e.

      Sil
  8. Ahaha ben yorumumu aklıma yazmışım demek ki :)
    Buraya yazmamış olduğuma göre...

    Ütü mü dedin? Jilet gibi ütülü görünüyor burdan ;)
    Bence süper görünüyor tulum. Ama Esma'ya katılıyorum, kemer lazım bu arkadaşa. Ama ben ince değil bence gayet kalın, siyah bir kemerle hayal ettim.

    Bu arada umarım iyisindir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altın kuralımız uygulanmış bakıyorum:):)Süpersin.
      İyiyim ,teşekkür ederim.Bu ara biraz ,Istanbul kazan ben kepçe durumlarındayım sadece.Kesilmiş,birkaç şey var öylece duruyor.Diktiklerim de bu arada yavaş yavaş tükeniyor.Dikişte tükenmişlik sendromu: yaşıyorum.:))))Oy birliğiyle kabul edilmiştir,kemer olayı :)

      Sil