Adchoices

13 Haziran 2014 Cuma

Pratik Batik Elbise

Arkadaşlar merhaba;

Bugün size hiç dikiş bilmiyorken yaptığım ilk elbisemi göstereceğim. Bir ara anlatmıştım,doğru dürüst dikiş malzemelerim bile yoktu.Dikiş makinam,birkaç kumaşım,tuhafiyeden aldığım birkaç makara ip ve 5 tane Burda Dergim..Az malzeme,çok iş zamanları yani.Pek bir pratiktim o zamanlar:)

Bu elbisemde de üst beden için 70li yıllardan bir modeli kulllanmışım.Alt beden gördüğünüz üzere büzdür ,tak modeli.Elbiseyi yaparken,allahtan roba bölümünü filan dergi pek güzel ,resimlerle anlamıştı da yapabilmiştim.Kollar içinde biye diye birşeyden bahsediyordu.Allah Allah neydi ki bu nidaları eşliğinde,internette alıp soluğu,pek bir pratiğinden kesip,dikmişim,tek seferde.(Biyeyi kıvır 4'e hop tek seferde dik elbiseye).

O zamanlar off be ,nelerde dikermişim desem de,yanlışları(biyeler)olan bu elbisemi hala zaman zaman giyerim.Kumaşı poplin,modelden dolayı da pek püfür püfür.

Bu arada ,Istanbul'da değilim.Gerek zaruriyetten,gerekse Emel'e sözümden dolayı,koltuk,cam,kolorifer üçlüsünü kısa bir süreliğine terk etmiş bulunmaktayım.

Herkese mutlu,güzel,sağlıklı günler dilerim.

 Elbisemin arka tarafını,arkada gözüm olmadığı için düzeltememişim kusura bakmayınız.
 

4 yorum:

  1. Cok begendim, benimde var, ilk diktigim bir kac elbise, simdi ben nasil dikmisim bunu boyle diye dusunuyorum, Biye denen seyi ogreneli bile cok olmadi.. Ama ilk dikilenleri giymekten ben de vazgecmedim.. Artik daha iyi dikebildigimiz icin goruyoruz o hatali, disardan kimse gormuyor bence... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Meri:)Bizden başka pek kimse anlamıyor:)Dikiş makinasıyla ,kendi makinamı alana kadar ki durumum da çocukluğumda bir kaç evde görmüşlüğüm hariç pek bir mesafeli olduğu için,bunları diktiğimdeki mutluluğumu anlatamam o dönemler.Öpüldün,sevgiler.

      Sil
  2. Aaaa ben buraya yorum yazdım ama ???
    Yayınlamadın mı yoksa sana ulaşmadı mı? Merak ettim şimdi.
    Nihayet, içim açıldı demiştim. Yeşilliklerin içinde çiçek sen olmuşsun demiştim. Renkleri harika, kendisi de efil efil demiştim. Bir sürü de bişey demiştim. Gelmedi mi gerçekten yaa :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır,yayınlamaz mıyım aşkolsun.Hiç yorum gelmedi bana.Geçenlerde ,kardeşimin bana kışın attığı maildeki fotoların birkaçı daha yeni geldi.Gemiyle gelse,daha kısa sürede gelirdi.Oluyor bazen.
      Poz vermekte çok fenayım,çekenler benden fena insan arkanı düzelt,büzgüleri düzelt der di mi,demiyor bizimkiler,Allah ne verdiyse çekiyorlar:)ama çok teşekkürler güzel sözlerine,her zamanki gibi çok kibarsın.Öpüldün.

      Sil