Adchoices

19 Ocak 2014 Pazar

Kareli Dantelli Elbise

Artık geleneksel hale gele geldi,kardeşime doğumgününde birşeyler dikmek.Bu elbisede onlardan biri.Kardeşimin birkaç sene önceki doğumgününiçin;70li yıllardaki burda dergisinden bu modeli yapmıştım.Buradaki modelle aynı,tek fark bu elbisenin kloş,diğerinin daire şeklinde olması..Bu elbiseyi dikerken orjinal resimden farklı olarak yaka tarafındaki ve kol ağzı tarafındaki fırfırları  ve yakayı o kadar dik yapmadım.Kolları orjinal modeldeki gibi manşetli çalıştım.Elde örerek ilik açtım.

Bu arada Andy Warhol'un bir sözüyle yazımı bitiriyorum. Kardeşimmmm,bebişim bir gün herkes 15 dakikalığına şöhret olacakmış ya ,senin gününde bugün:)meşhur ettim seni:)                      
Orjinalinde bileklere kadar olan modeli kısa yaptım.

Elbisenin kolları düzgün takıldı.Fotoğrafta  büzgü varmış gibi durmuş:)Kol takmak ve kol dikişiyle ilgili de buradaki yazıma bakabilirsiniz.http://hediyeninsepeti.blogspot.com.tr/2014/03/elbiseye-kol-nasl-taklr.html.Kolları resimde görüldüğü üzere verev kestim.Yakayı da verev yapacaktım.Hoşuma gitmedi çok boğuk gelince,ne yapsam ne yapsam derken evde bir yerlere saklanmış,tamamen unuttuğum yarım mt kadar olan bu kumaş imdadıma yetişti.Yaka için içten biye yaptım,üstten dikiş çekmedim,elde bastırdım.Biye yapımıyla ilgili olarak dahttp://hediyeninsepeti.blogspot.com.tr/2014/02/biye-nasl-yaplr.html bu yazıma bakabilirsiniz.
Dantelden sonraki kısımda elbise pervazlanıp astarlandı.


8 yorum:

  1. Yaptığınız işlerin hepsi ayrı güzel,hemen takibe aliyorum.

    YanıtlaSil
  2. 10 Marifetle buldum blogunuzu çok güzel şeyler dikmişsiniz. Tebrik ederim...

    YanıtlaSil
  3. güle güle giysin kardeşiniz , ekoseyi dikmek gerçekten de zordur ...
    iyi günlerde kullansın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)Sayende dikiş makinamı aldım,sordum yanıtladın.Bir de üstüne o zamanlar bir blog aç demiştin.Açtım 3-4 yıl bloğun yüzüne bakmadım,anlamıyordum çünkü.Ben blog açtığımı bile unutmuşken,bir baktım beni izlemeye almışsın.Çok teşekkür ederim tekrardan.Sayende:)

      Sil
  4. ekose ve dantel ikisini bir arada hiç düşünmemiştim ne güzel olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil