Adchoices

16 Ocak 2014 Perşembe

Yeşil Kürk Kaban

Yine Burda Dergisinden bir modelle karşınızdayım Sayın Seyirciler:)Aralık 2011 Burda Dergisi Model 113.Geçen sene yapmıştım.Orjinalinde kısa çalışmışlar.Fakat ben kolları ve bedeni uzattım.Hatta kolları uzatmayı keserken unutmuştum.Sonradan dubleli bir modele çevirdim.Kabanın kumaşı  ördek yeşili mi,ördek başı yeşili mi ne diye söylenen bir renk.Neyse siz anlamışsınızdır benim gibi renk özürlü değilsinizdir.Nerde kalmıştık evettt,astar olarak da o an için elimde bulunan sarı üstüne siyah puantiyeli saten kullandım.Uygulama diğer modellerle aynı.Telalamayı yine klapa ,pervaz,baskı paylarına yaptım.Astar elde bastırıldı.Reglan kolları püf noktası için,burda dergilerinde genelde resimlerle açıklıyorlar,bakabilirsiniz.Yokk olmazzz illa sen göstereceksin derseniz,gösteririz ne yapalım görev aşkı:)
kurk modeli

kurk modelleri

kurk kaban,kaban modelleri

kurk
 Dikkat ettiyseniz agrafın rengi yeşil,ben burada siyah olan agrafı kabanı diktiğim iplikle ördüm,siz de kumaşlarınıza agrafı uydurmak için örebilir ya da aynı renkli ojeniz varsa boyayabilirsiniz.
kurk modelleri
Bir numaralı formulümüzü unutmuyoruz.Ne yapıyorduk?Herşeyi ama herşeyi ütülü,jilet gibi görüyorduk.Kolları uzatmayı keserken unuttum demiştim astardaki ek parçasını görüyorsunuz.diktim peşine kaba durmasın diye,kaz ayağıyla üstünden geçtim.

8 yorum:

  1. tüm çalışmalarınızı çok severek okudum çok hoş şeyler çıkmış ortaya ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim bir ses olduğun için.
    Kendi kendime yazıyormuşum gibi geliyordu.

    YanıtlaSil
  3. Songül Köksal18 Ocak 2014 21:18

    Hayatim hepsi cok guzel olmus ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. Mersi şekerim.Bu arada seni kutluyorum.Bizimkilerden yorum yapmayı bir tek sen başarabildiğin için:)

    YanıtlaSil
  5. ellerize sağlık,iyi gülerde kullanın,çok beğendim

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Hediye hanım Elinize sağlık çok şahane olmuş.Güzel günlerde giyin inşallah :) Ne olur bana reglan kol yapımını anlatır mısınız?İnternetten araştırdım fakat istediğim bilgiye ulaşamadım.Sizin postunuzu gördüm.Yine kol anlatımı göremedim.Elimde yaralanabileceğim herhangi bir yayın, dergi vb. birşey yok.Kumaşımı aldım dikeceğim ama bulamıyorum şablon ya da anlatım.Lütfen bu kol yapımı anlatır mısınız? Şimdiden teşekkür ederim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle teşekkür ederim. Şimdi anladığım kadarıyla sizin elinizde kumaşınız var fakat kalıbınız yok, doğru mu anladım? Kalıp olmadan pratik mi kesmeyi düşünüyorsunuz, kalıbınız yoksa benim kalıp bilgim yok ne yazık ki. Ama bir şekilde ben kesmeyi hallederim diyorsanız, o zaman buradaki yayınıma bakarsanız,reglan kol yapımıyla ilgili olarak Burda dergisinden resimleri çekmişim ve yayınlamışım. Yine anlayamadığınız bir konu olursa yardımcı olurum. Sevgiler.
      http://hediyeninsepeti.blogspot.com.tr/2014/03/siyah-ksa-kurk.html

      Sil